| |
עיצוב תאורה לבית דומה מאוד לציור תמונה. בציור, שימוש נכון בצבע ובגוון יוצרים תחושת תלת מימד שתופסת את העין ומעוררת התפעלות. סוד תלת המימד של הציירים הוא ההבנה שלהם בתפקיד האור והצל וההבנה, שהם למעשה אלה שיוצרים את תחושת התלת מימד שבציור. כאשר הם מציירים אובייקט מסוים בצבעים בהירים ומקיפים אותו בצללים כהים, העין של הצופה נמשכת לאזור הבהיר ונוצרת תחושת תלת מימד, כמו אור בקצה של מנהרה. זהו מקור החיות והדרמה שבציור.
עיצוב תאורה בבית - הדרמה
אותו עקרון, של שימוש במשחקי אור וצל, פועל גם בעת עיצוב תאורה לבית . הוא יפעל כך גם כאשר נאיר בחוכמה את הבית. גם הבית שלנו יכול להכיל מוקדי אור שונים שיגרמו להפעלה של החושים האסטטיים אצל הצופים ויבנו תחושה דרמטית ומלאת חיים.
כדי ליצור את הדרמה הזאת אצלנו בבית, אנו חייבים להחליט דבר ראשון מה הן הנקודות בבית שסביבם נרצה לבנות את האווירה והסיפור. בדיוק כמו צייר הקובע מראש מהו הנושא העיקרי של הציור, מהם נושאי המשנה ומה רקע. הכוונה היא גם לאזורים "אמנותיים" בבית כגון רהיטים מרהיבים וחפצי נוי אבל לאזורים הפעילים ביותר בבית, למשל סלון ומטבח. אחרי שנברר מהם אזורי המפתח בבית אותם אנחנו רוצים להאיר, נוכל לבדוק כיצד נאיר אותם.
עיצוב תאורה בבית - השכבות
ברשותנו מגוון דוגמאות, צורות, צבעים וטקסטורות שיעזרו לנו להאיר בצורה מגוונת שתכניס בו דרמה וחיות. מעצבי תאורה מקצועיים ממליצים על עבודה בשיטה של בנית שכבות אור כאשר מתכננים את התאורה. בדיוק כמו צייר שצובע את בד הקנבס כולו בשכבה ראשונה, כך גם אנו נוודא בשלב ראשון שישנה תאורה מרכזית וכללית בחדרים. למעשה, פריסת נקודות התאורה הרגילה, זו שכבר מותקנת בבית שלכם, תוכל לענות על דרישה זו, בדרך כלל. נבחר אמצעי תאורה מיוחד ויפה למרכז התקרה, למשל נברשת, אך חשוב לוודא שהאור המופק מכסה את כל שטח החדר ואכן משמש כשכבת אור יסודית וראשונה.
עיצוב תאורה בבית - הדגשות
בשלב הבא, כמו צייר שמוסיף את האלמנטים המרכזיים בציור, ניתן דעתנו על הנקודות המיוחדות בבית, אותם אזורים שהחלטנו שהם פינות החן של הבית ואותן בחרנו להבליט. נבחר עבור האזורים האלה גופי תאורה נוספים: ייעודיים במיוחד עבורם. עיצוב תאורה באמצעות גופי תאורה אלו תבנה את תשתית משחקי האור וצל שבבית, יעזרו לנו להבליט את נוכחותם של האזורים המעניינים בבית ויכניסו לבית את הדרמה עליה דיברנו מקודם. אפשר בהחלט לשקול שימוש בגופי תאורה המורכבים על גבי מסילות, מהסוג המקובל במוזיאונים, גלריות וחלונות ראווה. כך, נוכל בעתיד לשנות את מיקום הנורות, הזווית שלהם ואפילו את מספרם, אם נחליט להזיז או להחליף אלמנטים עיצוביים מרכזיים בבית. ספוט-לייטים שימושיים מאוד אם אנחנו רוצים להאיר חפצים קטנים הנמצאים על מדפים או גומחות, כגון הארה של פסלונים, חפצי יודאיקה ותמונות של בני משפחה. הספוט לייטים מספקים תאורה ממוקדת , דרמטית וחמה המעצימה מאוד את תחושת התלת מימד והאווירה היוקרתית.
עיצוב תאורה בבית – הנגיעה האחרונה
השלב האחרון בעת עיצוב תאורה, בדיוק כמו בציור, הוא הוספה של נגיעה אחרונה באזורים הנבחרים באמת. נוכל להשיג זאת באמצעות, קופסות אור, ספוטים, או בתי מנורה ייחודיים המותאמים במיוחד על ידי אומן מומחה בתחום.
למשל המנורות בעבודת יד בבית המלאכה של יהודה אוזן.
אם נחבר כמה מקורות אור שונים לדימרים, נוכל לשחק עם האווירה בבית ולשנותה בהתאם לשעה, ליום ולמצב הרוח.
אז למה אתם מחכים ? צרו עימנו קשר ! בואו לבחור אצלנו את המנורה שתהווה את ה TOUCH , את הנגיעה האחרונה ותהפוך את ביתכם לקסום ומהודר !
|
|